Gledališče Vidovo

Gledališče Vidovo s komedijo Tašča.com

Folklorna skupina

Folklorna skupina KD Vidovo je sodelovala na CIOFF festivalu v Romuniji

Otroška folklorna skupina

Ekipa na državnem srečanju otroških folklornih skupin v Majšperku, 2018

Folklorna skupina veteranov

Koledar dogodkov

Datum dogodka: 2018-11-09 09:00

Otroci bodo zaplesali na na konferenci zdravnikov v Šentvidu pri Stični. 

Datum dogodka: 2018-10-24 16:00

Najmlajši člani Otroške folklorne skupine bodo zaplesali na prireditvi ob otvoritvi Zdravstvenega doma v Ivančni Gorici. 

Prireditev se začne ob 16.00. Vabljeni!

Datum dogodka: 2018-11-08 19:00

Tudi leto bo v avli OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični organiziran dobrodelni koncert GENERACIJE POJEJO. S svojimi glasovi nas bodo razveselili pevke in pevci:

- otroškega in mladinskega zbora OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični,

- vokalne skupine Šentviški slavčki iz Šentvida pri Stični,

- moškega pevskega zbora Prijatelji iz Šentvida pri Stični,

- mešanega pevskega zbora Sončni žarek iz Šentvida pri Stični ter

- ženskega in moškega pevskega zbora VIDOVO iz domačega Kulturnega društva.

Program pa bodo popestrili še gostje iz  .... to pa vam kmalu razkrijemo ;).

Prostovoljni prispevki bodo namenjeni šolskemu skladu OŠ Ferda Vesela.

Datum dogodka: 2018-12-14 19:00

Ženski pevski zbor Vidovo bo na svojem letnem konceru gostil Moški pevski zbor Vidovo in oktet Quercus. Vabljeni na koncert.

Datum dogodka: 2018-11-24 19:00

Folklorna skupina Vidovo se je v začetku avgusta udeležila mednarodnega folklornega festivala v mestu Galati v Romuniji, na katerem so sodelovali folklorniki iz petih držav: Slovenije, Poljske, Bosne in Hercegovine, Češke ter Slovaške. 

Slike si lahko ogledate v Galeriji.

Datum dogodka: 2018-09-01 19:00

Zbora KD VIDOVO bosta nastopila na tradicionalnem že 20. Srečanju Šentvidov Slovenije, ki bo letos 1.9.2018 potekalo v Šentvidu pri Planini. Vabljeni na ogled.

Konec junija so se pevci Ženskega in Moškega pevskega zbora Vidovo udeležili mednarodnega festivala Slovenija na Ohridu.

Ohrid je makedonski biser, ki kar kipi od znamenitosti. Nekatere izmed njih so si ogledali tudi udeleženci festivala. V oko so pevcem padli staro mestno jedro s slikovitimi hišami, 2000 let star amfiteater, bazilika Sv. Sofije, cerkev Sv. Klimenta in mogočna Samuelova trdnjava. Povsem jih je prevzela tudi najstarejša cerkvica Sv. Jovana Kanea, ki leži tik na pečini nad jezerom. Seveda niso izpustili niti izleta z ladjico, iz katere smo videli Titovo rezidenco in rekonstruirano mostiščarsko naselje. Cilj vožnje z ladjico je bil ogled samostana Sv. Nauma. Pred odhodom v Ohrid pa so se še s čolnički odpeljali do izvira Črnega Drima, ki je zelo edinstven - voda namreč prodira iz peščenih tal in zrak povzroča manjše ali večje mehurčke. Za marsikoga je bil to najlepši kotiček Ohrida. Zaradi vseh naštetih ohridskih čarov niti ni presenetljivo dejstvo, da je mesto na seznamu UNESCO-ve kulturne in naravne dediščine. Moč pa je bilo tudi opaziti željo Makedoncev po ohranjanju zakladov preteklosti.

Festival Slovenija na Ohridu je organizirala Asociacija Art Vivendi v sodelovanju s Kulturnim centrom Ohrid in občino Ohrid v sklopu znamenitega Ohridskega festivala. Festival je potekal od 23.do 27.junija 2018. Častni pokrovitelj Festivala je bil predsednik Republike Makedonije dr. Gjorgje Ivanov. Na Festivalu so se predstavili pevski zbori, folklorne skupine, godbe, orkestri, mažoretke in gledališke skupine iz cele Slovenije. Po podatkih organizatorjev festivala je bilo okrog 800 entuziastov, ki skrbijo za ohranjanje kulturne dediščine Slovenije.

Festival se je začel s spoznavnim večerom, kjer sta se predstavila naša zbora, naše društvo in občina Ivančna Gorica, izmenjala so se simbolna darila z organizatorjem in zbora sta prejela tablo z imenom skupine. Naslednji večer, v nedeljo, 24.6.2018, se je odvil koncert v čast Dneva državnosti Republike Slovenije. Zbrane je pozdravil župan občine Ohrid Aleksandar Petreski, s svojo prisotnostjo in govorom pa je prisotne počastil tudi dr. Milan Jazbec, veleposlanik Republike Slovenije v Makedoniji. Najlepši del večera je bil trenutek, ko je zazvenela slovenska himna nad čudovitim Ohridskim jezerom. Program sta ves večer povezovali Slovenka Tadeja in Makedonka Jasmina. Na osrednji prireditvi sta med drugimi nastopajočimi iz Slovenije nastopila tudi naša zbora. Predstavila sta se z izborom slovenskih ljudskih in umetnih pesmi ter tako pokazala našo gorečnost po ohranjanju slovenske kulturne dediščine.

V naslednjih dveh festivalskih dneh so naši pevci obiskali več koncertov drugih skupin iz Slovenije. Ker je bilo na festivalu prisotnih kar 35 skupin iz različnih društev, so se koncerti odvijali na različnih, čudovitih lokacijah Ohrida - v katoliški cerkvi, kulturnem domu, amfiteatru in Dolnem Saraju – osrednjem prizorišču Ohridskega festivala. Zelo težko so se odločali, kam bodo šli, saj so bile vse skupine zanimive. Seveda so si ogledali nastop Folklorne skupine iz Velikega Gabra. Uživali pa so tudi ob raznovrstnosti programa, ki so ga pripravile druge skupine.

Pevci, tamburaši, godbeniki in mažoretke imajo nekaj skupnega, nekaj kar jih povezuje in ustvarja prijateljstva - GLASBO. Glasba jih je družila na Ohridu, ker pa so stkali mnoga nova poznanstva, jih bo združevala tudi v prihodnje. Pevci in pevke naših zborov si želijo še mnogo podobnih glasbenih izkušenj in že komaj čakajo na novo. Kdo ve, kam jih bo popeljalo njihovo pevsko popotovanje…

Datum dogodka: 2018-06-16 15:29

Na predvečer 49. Tabora slovenskih pevskih zborov se bo ob 20.00 v OŠ Ferda Vesela v Šentivud pri Stični odvil koncert slovenskih pevskih zborov iz tudij držav. Vabljeni!

Datum dogodka: 2018-06-17 13:00

Tabor pevskih zborov je kulturna prireditev, lahko bi rekli kar slovenski praznik za ljubitelje zborovskega petja, ki se v Sloveniji odvoja že skoraj 50 let. 

 

 

Program 49. Tabora slovenskih pevskih zborov Šentvid pri Stični:

Sobota, 16. junij 2018
20.00, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični: Koncert slovenskih pevskih zborov iz drugih držav 
Zaključek na prostem ob zvokih Godbe Stična. 

Nedelja 17. junij 2018

12.00 Slavnostna povorka 
13.00 Koncert združenih pevskih zborov in prenos TV Slovenija
Pozdravni nagovor: Matej Šteh, predsednik Tabora slovenskih pevskih zborov
Slavnostni govornik: Tomaž Habe, skladatelj, pedagog in dirigent 
Sodelujejo: Mladinski pevski zbor OŠ Ferda Vesela, Godba Stična in Folklorna skupina Vidovo

 The Sound of Thousands

Šentvidčani vabijo pevce in obiskovalce. Letos organizatorji za obiskovalce in pevce pripravljajo obogaten spremljevalni program. Šentvid bodo napolnile stojnice z različno ponudbo izdelkov ročnih del in drugih lokalnih izdelkov, osrednji trg bo zasedlo ulično gledališče, ki bo zabavalo obiskovalce vseh starosti, za dobro počutje bodo skrbela domača društva. Veselo pa bo tudi po zaključku, saj ob 15. uri sledi zabavni program pod prireditvenim šotorom z ansamblom Fantje izpod Lisca in ansamblom Ceglar.

Datum dogodka: 2018-06-02 13:00

BRAVO NAŠI!        

Člani otroške folklorne skupine so se uvrstili med najboljše folklorne skupine v Sloveniji. Svojo postavitev "Rib'nčan in kobilje jajce" so predstavili na prireditvi  RINGARAGA 2018 v Majšperku, in sicer v soboto 2.6.2018 ob 13.00 uri.

Na državnem srečanju se predstavijo otroške folklorne skupine iz različnih predelov Slovenije, ki so uspešno prešle tristopenjski sistem selekcije ter s tem dokazale svojo inovativnost in kakovost v poustvarjanju otroškega in otrokom primernega izročila.

Starši, izkažimo jim podporo in jih spremljajmo!

Čestitke tudi najmlajšnim članom, ki so s svojo postavitvijo "Črno gleda, drobno gre, tista bo za me" prejeli srebrno priznanje. 

Obe odrski postavitvi si lahko ogledate na posnetku, in sicer mlajša skupina na času 18:30 in starejša skupina na času 1:41:00

https://www.youtube.com/watch?v=nwEPrhCyuQw

Otroci so se svojima mentoricama seveda iskreno zahvalili.

                                                                                   

 

 Več slik iz državnega prvenstva je na voljo v Galeriji

 V letošnjem letu se je KD Vidovo v sodelovanju s KS Šentvid pridružilo projektu Knjižnice Ivančna Gorica in Občine Ivančna Gorica. Gre za projekt KNJIGOBEŽNICE, ki spodbuja kulturo branja.     Knjigobežnice so male hišice oziroma nadkrite knjižne poličke s knjigami na javnih prostorih. Knjigo v to hišico lahko prinese kdorkoli, lahko si jo kdorkoli tudi izposodi in vrne ali pa vzame za vedno. Namen je torej, da knjige krožijo. Gre za butično možnost, da sebi ljubo knjigo priporočite tudi drugim. Hkrati knjige v javnem prostoru vabijo k branju širšo javnost. Hišice so nekakšen opomnik branja - so branju prijazne. 

S to postavitvijo želimo prispevati k prepoznavnosti Šentvida, saj bo lokacija knjigobežnice označena na posebnem zemljevidu. Knjigobežnica je opremljena s tablico , ki izkazuje širino projekta po občini Ivančna Gorica. Tako je naša hišica, kljub raznolikosti, del celostne skupne podobe občinskega projekta oziroma del iste bralske družine.

Knjigobežnica je postavljena na otroškem igrišču zraven vrtca v Šentvidu. Kako je knjigobežnica nastajala je razvidno iz slik, ki se nagajajo v Galeriji

 

Člani otroške folklorne skupine so sobotno dopoldne poleg treninga namenili tudi ustvarjalnim delavnicam in druženju. Otroci so z navdušenjem izdelovali metulje in polžke iz papirja, ki so ga okrasili s bleščicami. Tako kot naše babice so iz blaga izdelovali punčke iz cunj. Del starejše skupine je z slikami in barvami okrasil knjigobežnico, ki bo postavljena na otroškem igrišču pod osnovno šolo. 

Navdušenje in radoživost otrok lahko razberemo iz slik, ki se nahajajo v Galeriji.  

  Naši najmlajši folklorniki so danes v nedeljo, 15. aprila 2018, snemali videospot za pesem, ki jo ansambel Pogum prepeva skupaj s harmonikarji in glasbeniki glasbene skupine Bučar. Snemanje je potekalo v dopoldanskem času v trgovskem centru City park v Ljubljani. Otroci so neizmerno uživali, predvsem pa so se veselili nove aktivnosti, saj je za večino otrok snemanje predstavljalo edinstveno izkušnjo.

Več slik si lahko ogledate v Galeriji.  

Videospot si lahko ogledate na povezavi: 

https://www.youtube.com/watch?v=3uW85H37m_k 

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012