Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Moški pevski zbor VIDOVO

Koncert iz leta 2021 je lahko spremljate na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=I-3DnpcEcPI&t=3s.

 

Slike nastopov in koncertov si lahko ogledate v zavihku GALERIJA in GALERIJA-ARHIV.

Moški pevski zbor VIDOVO deluje neprekinjeno od leta 1968. V začetku je 3 leta deloval pod taktirko Pavleta Žagarja, ki je v tistem času na področju glasbe in zborovskega petja v kraju in širši okolici pomenil gonilno silo na tem področju. 19 let je potem zbor vodil Albert Zupanc, nato pa je zbor prevzel mladi zborovodja Jernej Kralj, ki je zbor vodil do leta 2006. Nato je zbor 1 leto vodil Rudi Cerc, od leta 2008 pa zbor vodi zborovodja Urban Tozon.

Septembra 1999 je zbor slovesno praznoval 30 let neprekinjenega delovanja, 29. novembra 2008 pa je praznoval 40. let delovanja. Ob tej priložnosti je zbor leta 2009 prejel občinsko nagrado Josipa Jurčiča za 40 let neprekinjenega dela. V letu 2019 je zbor praznoval 50. obletnico delovanj, za kar so prejeli tudi posebno zahvalo.

Zbor od samega začetka sodeluje kot soorganizator Tabora slovenskih pevskih zborov. V začetku je zbor štel kar 43 članov, saj je pelo vse, mlado in staro. Trenutno zbor šteje 14 članov. Zbor prepeva predvsem slovenske narodne in umetne pesmi.

Zbor vsako leto pripravi celovečerni samostojni koncert, sodeluje na revijah pevskih zborov, proslavah v občini in kraju ter ob drugih priložnostih. V času delovanja je zbor veliko nastopal doma in v tujini (Madžarska, Italija, Avstrija, Francija). V Franciji  je zbor skupaj s folklorno skupino VIDOVO gostoval pri Slovenski katoliški misiji v Merlebachu, prvič septembra 1993 in nato še 1999. Zbor se vsako leto udeleži srečanja pevskih zborov Šentvidov Slovenije, sodeloval je v oddaji Koncert iz naših krajev, večkrat je bil tudi izbran na občinski reviji pevskih zborov za udeležbo na regijskih srečanjih.