Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Folklorna skupina in SLOVENSKI POZDRAV

»Danes naše nastopajoče spremljajo plesalci Folklorne skupne VIDOVO iz Šentvida pri Stični!« so se glasile besede voditeljev Darje Gajšek in Blaža Švaba za kar nekaj oddaj Slovenskega pozdrava. Oddaja je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Člani dveh folklornih skupin Kulturnega društva VIDOVO smo se z veseljem odzvali povabilu na soustvarjanje oddaje, ki Slovenijo z domačimi vižami in veselimi koraki razveseljuje že sedem sezon.

Folklorniki se vedno z navdušenjem lotimo novih izzivov in tudi tokrat smo z lahkimi koraki začarali vzdušje na plesišču. Seveda je bilo na začetku snemanja prisotne nekoliko treme, ki pa je v mešanici bleščečih luči, zvokov in ambienta izpuhtela. Navdušila nas je preprostost snemanja ter lepota slovenskih viž in ansamblov. Z lahkoto smo zaplesali na vsako narodnozabavno melodijo, pa naj si to bodi polka, valček ali druga bolj moderna glasba. Tako smo s plesom spremljali Ansambel Petra Finka, BQL, skupino Čuki, Poskočne muzikante, Ansambel Pogum, Kvatropirce, skupino Kingston, Rudija Šantla, Heleno Blagne ter še številne druge. Širok nasmeh na obraz so nam pričarali Teta Mara, Lucija Ćirović in Tilen Artač.