Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Gledališče VIDOVO

Gledališka skupina se je zbrala leta 1977 in takrat uprizorila veseloigro s petjem HABAKUK v režiji Alberta Zupanca. S to igro je skupina gostovala po različnih krajih po Sloveniji in polnila dvorane, saj so bili ljudje v tistih časih željni takšnih predstav. Do leta 1992 skupina delovala. Leta 1992 pa so se gledališčniki ponovno zbrali, ustanovili Gledališče VIDOVO in od takrat dalje nepretrgoma delujemo. Skoraj vsako leto pripravimo novo igro.

Uprizorili smo več iger, med katerimi so izstopale naslednje: 1993 – Striček milijonar, 1994 – Jezični dohtar Petelin, 1995 – Kastelka, 1996 – Županova Micka, 2003 – Moj ata socialistični kulak, 2005 – En dan z Edvardom, 2007 – Vesela smrt, 2009 – Živeti je lepo, 2010 – Slikar na vasi, 2011 – Namišljeni zdravnik, 2013 – Strogo zaupno, 2014 – Pridi gola na večerjo, 2016 – Odkritosrčna lažnivka, 2017 – Partnerska poroka, 2018/2019 – Tašča.com ter 2020-2021 – Daj obleci se že enkrat. Več o naših igrah si lahko preberete v nadaljevanju, podrobne slike pa najdete v zavihku GALERIJA in GALERIJA – ARHIV.

 

 

 

V letu 2023 je Gledališče VIDOVO prejelo JURČIČEVO PLAKETO za izjemne zasluge na področju ljubiteljske kulture v občini Ivančna Gorica. 

 

Komedija JAZ SEM PA TAKO FINA

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=ZYbxrLofq2Q

KRATKA VSEBINA: Komični zapleti, v katerih se fina gospa Angela znajde zaradi svoje neobvladljive želje po naduti petičnosti, se izražajo v smešni nerodnosti. Komedija, kjer želje in realnost niso v enakem razmerju, je tudi poučna, predvsem pa priložnost za smeh in veselje.

Krojačeva vdova Angela takoj po pogrebu in bogati dediščini vidi priložnost za spremembo v življenju. Prej preprosta, dolgočasna in omejena, želi postati gosposka, gnadljiva in fina gospa. Nerodno nagovarjanje bližnjih v mešanici slovenščine, nemščine, francoščine in „amerikanščine“, oblačenje po zadnji pariški modi, urejanje stanovanja po zadnjih smernicah in aktualnih žurnalov, je zanjo „in“. Zdrave medosebne odnose in običaje obrne na glavo, pri čemer ji, zaradi osebnih interesov, pomaga nobel gospa Sara. Tudi hči Eva ji ne uide. Da bi bila bolj nobel, jo preimenuje v Evichen, čemur pa nasprotuje, kot poroki z nobel filozofom Cvetomirjem Ružičičem, saj ima že izbranca Vaska. Tudi brat Mito se ne more izogniti njeni preobrazbi. Z odličnim spominom in poznavanjem preteklosti jo poskuša vrniti na stare tire in v realen svet. Angelinim muham in težnji po preobrazbi ne uideta niti služabnika Jovo in Anica, katerih stara imena prav tako ne sodita v Angelin nobel svet. Anica postane Anchiken, Jovo se pa mora spretno znajti med tremi novimi imeni Jochan, Žan in Miško, ter novimi nobel zadolžitvami.

Premiera: 25.2.2023 ob 19.00 v Domu kulture Šentvid pri Stični                                     Režija: Anica Čuček

 

 

Komedija DAJ OBLECI SE ŽE ENKRAT

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=sYpsZhfidf8

V letu 2020 smo pripravili komedijo Daj obleci se že enkrat. Klara, mlada in postavna, pozornosti potrebna žena poslanca in potencialnega ministra Svetličiča, v upanju, da jo bo mož le opazil, skoraj brez obleke in popolnoma brez sramu pred služabnikom, nestrpno čaka na pomemben obisk županje Kozeljeve, katere nameni sprva niso najbolj jasni, saj je popolna politična nasprotnica Svetličiča. Svetličič, ki mu je predvsem v ospredju njegov politični ugled in kariera, pa bi naredil vse, da bi županji ugodil in si tako tlakoval pot navzgor. Težave in zapleti se odvijajo tudi na ljubezenskem parketu. Želja Klarinega očeta, da se poroči s hčerko županje Kozeljeve, se sprevrže v popolni kaos, ko vmes posežeta služabnika. Njuna skrb – čim več užitka pri svojem delu – ima pomembno vlogo pri odvijanju zgodbe. Bo Svetličič minister, bo županja zadovoljna s svojim bodočim zetom in kaj bo za to dobila od Svetličiča, bosta služabnika potegnila ta kratko?

Režija: Anica Čuček

 

V prenovljenem Domu kulture v Šentvidu pri Stični je bila v soboto 13.10.2018 in v nedeljo 14.10 2018 uprizoritev nove igre. Člani Gledališča Vidovo iz Kulturnega društva Vidovo so se tokrat predstavili s komedijo »Tašča.com«, prvim delom komedije iz niza štirih. Komedija govori o družini, ki jo sestavljajo mama Marica, njen mož Franci ter najstniški hčerki Julija in Nika. Družina živi običajno mestno življenje v stanovanjskem bloku. Življenje jim na glavo obrne mamina mama in moževa tašča Jula, ki pride k njim »na obisk«. Tašča je seveda prilagodljiva, iznajdljiva in »namazana z raznimi žavbami«. Ob dogodkih in nezgodah med zetom in taščo, kjer praviloma kratko potegne prav zet, so se obiskovalci do solz nasmejali. Poleg tega so obiskovalci uživali ob pripovedi, ko babica vnukinjama opisuje čas njene mladosti. Ker pa ima ena od vnukinj težave v ljubezni, ji babica z veseljem priskoči na pomoč in njene ljubezenske težave rešuje na svoj način. Obiskovalci so bili presenečeni nad zaključkom zgodbe, saj je tašča Jula uspela rešiti ljubezenske težave svoje vnukinje, prav tako pa je zgladila odnos z zetom.

Igralci: tašča Jula – Alina Cunk Perklič, Marica – Marija Zaman, Franci – Janko Jelenčič, Julija – Ana Kotar, Nika – Daša Laria Perklič, Janez – Franjo Čuček;

Režiserka: Anica Čuček, tehnično osebje: šepetalki – Marija Struna in Nataša Zupančič, zvok in luči – Domen Zupančič, grafično oblikovanje in napovednik – Boštjan Perklič

 

Komedija PARTNERSKA POROKA

 

VSEBINA: Že nekaj časa je minilo, odkar se je Olga (mama) razvezala z Mašinim očetom in pričela gojiti sovraštvo do moških. Vendar naposled ugotovi, da je precej osamljena in da v svojem življenju vseeno potrebuje moško roko ali morda še kakšno drugo moško »stvar«. Situacija se močno zaplete, ko se zaljubi v študenta teologije Petra, svojega bivšega dijaka, ki je podobnih let, kot njena hči.
Težave v ljubezenskih notah ima tudi Olgina hči Maša, ki jo je pred kratkim zapustil partner. V oči ji pade pametnejši in pomembnejši državni podsekretar Andrej Suhi, ki je maminih let.
Da pa je zaplet popoln, poskrbita Olgina sestrična Saška, strastna feministka, in čistilka Marija, ki v tej mešanici partnerskih odnosov sprva ne moreta ugotoviti, kdo je zaljubljen v koga …

Režija: Anica Čuček

Premiera: 1.4.2017 ob 20.00 v Domu kulture Šentvid pri Stični

 

 

Komedija PRIDI GOLA NA VEČERJO

KRATKA VSEBINA: Predstava govori o zakonskem paru Bernardu in Jacquelin. Bernard ima ljubico Suzanne, ki jo povabi na večerjo za rojstni dan, ker naj bi žena Jacquelin odpotovala k mami na obisk. Povabi še prijatelja Roberta in najame kuharico Suzette, da bi jim skuhala večerjo. Ko žena izve, da pride na obisk Robert – njen ljubimec, odpove obisk pri mami in stvari se zapletejo. Ko se pred vrati pojavi še Suzettin mož Georg, se stvari počasi razpletejo, le to se še niso odločili, kdo bo šel spat s kom. Vsi skupaj ugotovijo, da ima laž kratke noge.

Režija: Anica Čuček

Premiera v soboto, 20. decembra 2014 v Domu kulture Šentvid pri Stični.

 

 

Delovanje Gledališča od začetka je obrodilo nešteto premier:

Komedije v režiji Primoža Čučka (od 2005, 2008 -2013):
 • Strogo Zaupno – sodobna burka – premiera 14.12.2013

   

 • Striček milijonar – premiera 15.12.2012

   

 • Namišljeni zdravnik – premiera 17.12.2011

   

 • Slikar na vasi – premiera 18. decembra 2010

   

 • Živeti je lepo –  premiera 14. novembra 2009

   

 • En dan z Edvardom – premiera 20. decembra 2008

   

 • En dan z Edvardom , premiera je bila 5. novembra 2005

   

Komedije v režiji Petre Tanko (2007):
 • Vesela smrt –renesančna komedija dell arte je doživela svojo premiero 27. januarja 2007

   

 • Niti tat ne more pošteno krasti , premiera 1. decembra 2007

   

Komedije v režiji Marjane Hočevar  (od 1993 – 2003):
 • Moj ata socialistični kulak – premiera 09. maj 2003

   

Igra Toneta Partljiča Moj ata socialistični kulak je bila na Linhartovem srečanju izbrana za srečanje gledaliških skupin, ki je bilo v Trbovljah. To je bila tudi zadnja igra v režiji Marjane Hočevar.

 • Jara meščanka – premiera 1. decembra 2001

   

 • Habakuk – veseloigra s petjem – premiera 19. decembra 1998

   

 • Mrtvi ne plačujejo davkov – komedija – premiera 5. aprila 1997

   

 • Županova Micka – premiera 1996

   

 • Drama Kastelka – premiera 25. marca 1995

   čč

 • Jezični dohtar Petelin – premiera 1994

   

 • Striček milijonar – premiera 24. aprila 1993

   

Napovednik aktualne komedije:

NAPOVEDNIKI PRETEKLIH IGER: