Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Otroška folklorna skupina VIDOVO

Otroška folklorna skupina VIDOVO deluje že vse od leta 1993. V začetku je skupino vodila Nataša Hribar, nato pa so skupino vodili še Gregor Hribar, Boštjan Genorio ter dolga leta Anita Kotar. Sedanji mentorici Katarini Kotar asistirata Neja Kristan in Ana Adamlje.

Vsa leta otroška folklorna skupina sodeluje na občinskih revijah folklornih skupin. Od leta 2001 je skupina redna udeleženka regijskih revij otroških folklornih skupin, na katerih je skupina prejela tako bronasta kot srebrna odličja.

Leta 2008 so se članom OFS zasvetile oči, saj so končno dobili tudi oni svoje prve »prave« folklorne kostume in bili ponovno izbrani za regijsko srečanje OFS v Dobrepolju. Tudi leta 2009 so bili na regijskem srečanju OFS v Postojni in leta 2011 ponovno v Ribnici.

 

V letu 2018 pa se je skupina uvrstila med 10 najboljših otroških folklornih skupin ter prejela zlato priznanje za državni nivo. Za ta uspeh je februarja 2019 prejela JURČIČEVO PLAKETO za izjemne dosežke na področju ohranjanja slovenskega ljudskega izročila.

 

V maju 2023 je ta sekcija praznovala 30-letnico delovanjaZa ta namen so pripravili prireditev, na kateri so poleg obeh domačih otroških folklornih skupin sodelovali še otroci iz Komoplj, Šmarja – Sap in Temenice.

Skozi igro in ples ohranja slovensko ljudsko izročilo. Plesalci so prejeli zlato priznanje Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za dosežen državni nivo izvedbe plesov in igre. To je zelo velik uspeh.

30-let Otroške folklorne skupine VIDOVO, maj 2023

Naši najmlajši folklorniki so aprila 2018 snemali videospot za pesem, ki jo ansambel Pogum prepeva skupaj s harmonikarji in glasbeniki glasbene skupine Bučar. Otroci so neizmerno uživali, predvsem pa so se veselili nove aktivnosti, saj je za večino otrok snemanje predstavljalo edinstveno izkušnjo.

Videospot pa na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=3uW85H37m_k .

 

 

Več slik naših nastopov in druženj si lahko ogledate v zavihku GALERIJA in GALERIJA-ARHIV.