Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Ženski pevski zbor VIDOVO

Letni koncert za leto 2021 se je zaradi korona situacije odvijal preko spleta.

Posnetek je dosegljiv: https://www.youtube.com/watch?v=a3ELpI0BOiw.

 

Dodatne slike naših nastopov in koncertov si lahko ogledate v zavihku GALERIJA in GALERIJA-ARHIV.

Ženski pevski zbor VIDOVO deluje neprekinjeno od leta 1968. V začetku je 11 let zbor deloval pod taktirko Mare Bavdež, nadaljnjih 11 let je potem zbor vodil Albert Zupanc, nato pa je zbor prevzela mlada zborovodkinja Simona Peček. Nato je zbor nekaj časa vodil Jernej Kralj, potem Valerija Rančigaj, pa Katarina Makor in nato Vanja Erjavec, Rudi Cerc (od l.2001-2012). Od leta 2013 dalje pa zbor vodi zborovodja Urban Tozon.

Leta 2009 je zbor prejel občinsko nagrado Josipa Jurčiča za 40 let neprekinjenega dela.

Zbor od samega začetka sodeluje kot soorganizator Tabora slovenskih pevskih zborov. V začetku je zbor štel kar 26 pevk, saj je pelo vse, mlado in staro. Trenutno zbor šteje cca 10 pevk. Zbor prepeva slovenske narodne in umetne pesmi, popevke in tuje pesmi.

Zbor vsako leto pripravi celovečerni samostojni koncert, sodeluje na revijah Pevskih zborov, proslavah v občini in kraju ter ob drugih priložnostih. V času delovanja je zbor nastopal doma in v tujini (Madžarska, Italija, Avstrija, Francija). V Franciji je zbor skupaj s Ffolklorno skupino VIDOVO gostoval pri Slovenski katoliški misiji v Merlebachu, prvič septembra 1993 in nato še 1999. Od tega leta naprej zbor gostuje na prireditvah sosednjih držav ter držav Zahodnega Balkana.  Zbor se vsako leto udeleži srečanja pevskih zborov Šentvidov Slovenije, sodeloval je v oddaji Koncert iz naših krajev.

Leta 2019 je zbor praznoval 50 obletnico delovanja. 50 let nepretrganega spoštovanja, ljubezni do slovenske pesmi. 50 let neprekinjenega sodelovanja, druženja. 50 let dajanja svojega prostega časa za ohranjanje dediščine naših babic dedkov, ljudskih snovalcev, umetnikov, kulture. 50 let domoljubnosti, pripadnosti Sloveniji, Šentvidu.
Tekom 50 let se je zamenjalo veliko pevk, pevcev in tudi zborovodij. Odpelo se je veliko čudovitih koncertov na domačem odru, na gostovanjih. S pesmijo smo sklenili veliko novih prijateljstev v domovini in tujini. Bili smo promotorji naše domovine, naše občine in našega Šentvida. V 50 letih smo bili radodarni in dobrodelni. Sodelovali in organizirali smo dobrodelne koncerte. Bili smo gostitelji in gostje.