Otroška folklorna skupina

Ekipa na državnem srečanju otroških folklornih skupin v Majšperku, 2018

Folklorna skupina

Folklorna skupina KD Vidovo je sodelovala na CIOFF festivalu v Romuniji

Gledališče Vidovo

Gledališče Vidovo s komedijo Tašča.com

Folklorna skupina veteranov

Koledar dogodkov

Gledališče Vidovo se bo s komedijo "Tašča.com" predstavilo na Veliki Loki pri Grosupljem. Vabljeni.

Gledališče Vidovo se bo s komedijo "Tašča.com" predstavilo v kulturnem domu v Temenici. Vabljeni!

Moški pevski zbor Vidovo se je v soboto, 10.11.2018, odpravil k zamejcem v Gornji Senik na Madžarskem.  Mešani pevski zbor Avgust Pavel iz Porabja namreč praznuje 80 letnico obstoja. Seveda jim vsi člani KD Vidovo za tak jubilej iskreno čestitamo in želimo še veliko odličnih nastopov v nadalje. 

 80 let H 1

 

Gledališče VIDOVO, ki deluje v okviru Kulturnega društva VIDOVO iz Šentvida pri Stični, je v soboto, 4.11.2017 praznovalo častitljiv jubilej 25. obletnico aktivnega delovanja na področju ljubiteljskega igranja.Ob tej priložnosti so pripravili slovesnost, na katero so povabili častne goste ter vse režiserje in igralce, ki so delovali v tem obdobju. V slavnostnem nagovoru je predsednik Krajevne skupnosti Šentvid pri Stični g. Vojko Urbas med drugim izpostavil pomembnost kulture za življenje kraja. Na, za in ob oder Gledališča VIDOVO je v teh 25 letih stopilo preko 30 izjemnih igralcev. Predstavljeni so bili štirje režiserji, Marjana Hočevar, Petra Tanko, Primož Čuček in Anica Čuček, ki so dodali pomemben kamenček v mozaik šentviške gledališke umetnosti. V 25. letih obstoja je Gledališče VIDOVO na šentviškem odru uprizorilo 18 premier komedij, dram, kriminalk in veseloiger s petjem.

 režiserka Marjana Hočevar

 

režiser Primož Čuček

režiserka Anica Čuček

V spremljevalnem programu je bila uprizorjena bulvarna komedija Toneta Partljiča Partnerska poroka, ki je bila premierno predstavljena v Šentvidu pri Stični dne 1.4.2017. Ob tej priložnosti sta članici gledališke skupine Polona Gerželj in Marija Zaman prejeli srebrno Linhartovo priznanje, ki ga za več kot 10 let aktivnega udejstvovanja na področju ljubiteljske gledališke dejavnosti podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Marija Struna je za svoje več kot 15. letno udejstvovanje prejela zlato Linhartovo priznanje. Častni Linhartovi priznanji za ustvarjanje na tem področju in uspešno delo pa sta prejela dolgoletna člana Gledališča VIDOVO Franjo in Anica Čuček.


igralci komedije PARTNERSKA POROKA (od leve proti desni) s šepetalkama Marijo Struno (skrajno levo) in Alenko Šteh (skrajno desno) ter voditeljico prireditve Nušo Volkar (za mikrofonom):

- SAŠKA (Daša Laria Perklič),
- ANDREJ (Franjo Čuček),
- OLGA (Alina Cunk Perklič),
- PETER (Anej Kristan),
- MAŠA (Polona Gerželj) in
- MARIJA (Marija Zaman)

 

Prejemnica srebrnega Linhartovega priznanja Polona Gerželj

 

Prejemnica srebrnega Linhartovega priznanja Marija Zaman

prejemnika častnega Linhartovega priznanja Franjo in Anica Čuček   

Gledališče VIDOVO se že 25 let dotika življenja prebivalcev Šentvida pri Stični, kakor tudi življenja ljudi po širši Sloveniji. Predstavlja sožitje med ljubiteljskimi uprizoritvami in realnim življenjem, med preteklostjo in sedanjostjo. Gledališče je ena izmed najstarejših umetnosti, ki ljudem prinaša smeh na obraz in jih popelje v drugačen svet. Gledališče VIDOVO, iskrene čestitke ob tem jubilejnem prazniku!

 

Prireditev folklornih skupin KD Vidovo bo v soboto, 21. januarja 2017 ob 19.00 uri v Domu kulture Šentvid pri Stični. 

V nedeljo, 21.12.2014 ob 17.00 uri, v Domu Kulture Šentvid.


Uprizoritev igre "PRIDI GOLA NA VEČERJO" v izvedbi gledališča VIDOVO bo v soboto, 7. marca 2015 ob 19. uri v Kulturnem domu Temenica

in

v nedeljo, 8. marca 2015 ob 15. uri v GASILSKEM DOMU POLICA.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Kulturno društvo Vidovo je v decembru prenovilo spletno stran. Vljudno vabljeni k ogledu naših vsebin.

KD Vidovo

Galerija

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012

Izvedba: