Koledar dogodkov

  Naši najmlajši folklorniki so danes v nedeljo, 15. aprila 2018, snemali videospot za pesem, ki jo ansambel Pogum prepeva skupaj s harmonikarji in glasbeniki glasbene skupine Bučar. Snemanje je potekalo v dopoldanskem času v trgovskem centru City park v Ljubljani. Otroci so neizmerno uživali, predvsem pa so se veselili nove aktivnosti, saj je za večino otrok snemanje predstavljalo edinstveno izkušnjo.

Več slik si lahko ogledate v Galeriji.  

Videospot si lahko ogledate na povezavi: 

https://www.youtube.com/watch?v=3uW85H37m_k 

Po končanem tradicionalnem folklornem festivalu Slofolk, smo se člani Kulturnega društva Vidovo odločili, da nadaljujemo tradicijo s festivalom, kjer se prepletajo tako domači kot tuji folklorni plesi. Tako bomo že drugo leto zapored člani Folklorne skupine Vidovo organizirali folklorni festival ŠENTFOLK. Lanski festival sta popestrili gostujoči skupini iz Srbije in Italije. Odziv domačinov je bil odličen, saj je bil večerni koncert dobro obiskan. Organizacija takšnega festivala zahteva ogromno časa in truda, še posebej, ker festival organiziramo sami. Menimo, da je nadaljevanje folklorne tradicije zelo pomembno za naš kraj in okolico, saj s tem ohranjamo stare ljudske običaje in krepimo zavest o nesnovni kulturni dediščini, hkrati pa skrbimo za kulturni ugled ter razpoznavnost občine Ivančna Gorica.

Letošnji festival bo potekal od 25.6.2018 do 26.6.2018 z večernim koncertom v Domu kulture v Šentvidu pri Stični. Poleg domače folklorne skupine se bodo predstavili še plesalci iz Belorusije, Peruja in Hrvaške. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

9. Mednarodni folklorni festival "SLOFOLK 2013" Šentvid pri stični dne 29.04.2013 ob 19,00 uri v Domu Kulture. Nastopajo skupine iz Italije, Romunije, Srbije, Slovaške  in Slovenije-VIDOVO

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012