Gledališče Vidovo

Gledališče Vidovo s komedijo Tašča.com

Folklorna skupina

Folklorna skupina KD Vidovo je sodelovala na CIOFF festivalu v Romuniji

Otroška folklorna skupina

Ekipa na državnem srečanju otroških folklornih skupin v Majšperku, 2018

Folklorna skupina veteranov

Koledar dogodkov

Moški pevski zbor  »VIDOVO«  deluje neprekinjeno od leta 1968. V začetku je 3 leta deloval pod taktirko Pavleta Žagarja, ki je v tistem času na področju glasbe in zborovskega petja v kraju in širši okolici pomenil gonilno silo na tem področju. 19 let je potem zbor vodil Albert Zupanc, nato pa je zbor prevzel mladi zborovodja Jernej Kralj, ki je zbor vodil do leta 2006. Nato je zbor 1 leto vodil Rudi Cerc, od leta 2008 pa zbor vodi zborovodja Urban Tozon.


Moški pevski zbor KD Vidovo Šentvid pri Stični
Septembra 1999 je zbor slovesno praznoval 30. let neprekinjenega delovanja, 29. novembra 2008 pa je praznoval 40. let delovanja. Ob tej priložnosti je zbor  leta 2009 prejel občinsko nagrado Josipa Jurčiča za 40 let neprekinjenega dela.

Zbor od samega začetka sodeluje kot soorganizator  Tabora slovenskih pevskih zborov. V začetku je zbor štel kar 43 članov, saj je pelo vse, mlado in staro. Trenutno zbor šteje 14 članov. Zbor prepeva predvsem slovenske narodne in umetne pesmi.

Zbor vsako leto pripravi celovečerni samostojni koncert,sodeluje na revijah Pevskih zborov, proslavah v občini in kraju ter ob drugih priložnostih. V času delovanja je zbor veliko nastopal doma in v tujini (Madžarska, Italija, Avstrija, Francija). V Franciji  je zbor skupaj s folklorno skupino VIDOVO gostoval pri Slovenski katoliški misiji v Merlebachu, prvič septembra 1993 in nato še 1999. Zbor se vsako leto udeleži srečanja pevskih zborov Šentvidov Slovenije, sodeloval je v oddaji Koncert iz naših krajev, večkrat je bil tudi izbran na občinski reviji pevskih zborov za udeležbo na regijskih srečanjih.

 

  

50-LETNICA NEPREKINJENEGA DELOVANJA MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA VIDOVO

Že 50 let se sliši pesem Ženskega in Moškega pevskega zbora Vidovo. 50 let od trenutka, ko je naš krajan, slavni baritonist, Tone Kozlevčar predlagal, da se ustanovita zbora. 50 let nepretrganega spoštovanja, ljubezni do slovenske pesmi. 50 let neprekinjenega sodelovanja, druženja. 50 let dajanja svojega prostega časa za ohranjanje dediščine naših babic dedkov, ljudskih snovalcev, umetnikov, kulture. 50 let domoljubnosti, pripadnosti Sloveniji, Šentvidu.

Tekom 50 let se je zamenjalo veliko pevk, pevcev in tudi zborovodij. Odpelo se je veliko čudovitih koncertov na domačem odru, na gostovanjih. S pesmijo smo sklenili veliko novih prijateljstev v domovini in tujini. Bili smo promotorji naše domovine, naše občine in našega Šentvida.

V 50 letih smo bili radodarni in dobrodelni. Sodelovali in organizirali smo dobrodelne koncerte. Bili smo gostitelji in gostje.

In letos, ko praznujemo 50 letnico, smo pripravili slavnostni dogodek. V programu, ki ga je pripravil naš zborovodja profesor Urban Tozon, smo se predstavili pevke in pevci Ženskega in Moškega pevskega zbora Vidovo. Najprej vsak zbor posebej, nato še v združeni zasedbi skupaj s Folklorno skupino Vidovo, ko smo odpeli in odplesali Ziljsko ohcet.

Slike iz dogodka si lahko ogledate v Galeriji.

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012