24.11.2018
Otroška folklorna skupina

Ekipa na državnem srečanju otroških folklornih skupin v Majšperku, 2018

Folklorna skupina

Folklorna skupina KD Vidovo je sodelovala na CIOFF festivalu v Romuniji

Gledališče Vidovo

Gledališče Vidovo s komedijo Tašča.com

Folklorna skupina veteranov

Otroška folklorna skupina VIDOVO deluje že vse od leta 1993. V začetku je skupino vodila Nataša Hribar, nato pa so skupino vodili še Gregor Hribar, Boštjan Genorio. Sedaj skupino vodi Anita Kotar, pomaga pa ji Katarina Kotar. Skupina zajema dve skupini: starejši in mlajši otroci. 

Vsa leta otroška folklorna skupina sodeluje na občinskih revijah folklornih skupin. Od leta 2001 je skupina redna udeleženka regijskih revij otroških folklornih skupin, na katerih je skupina prejela tako bronasta kot srebrna odličja. V letu 2018 pa se je skupina uvrstila med 10 najboljših otroških folklornih skupin ter prejela zlato priznanje za državni nivo. 

2008 so se članom OFS zasvetile oči, saj so končno dobili tudi oni svoje prve »prave« folklorne kostume. 

Skozi igro in ples ohranjajo slovensko ljudsko izročilo. Otroci pa v Domu kulture ne samo plešejo, ampak se tudi družijo na različne načine - tako se med drugim organizirajo tudi ustvajalne delavnice. 

 

Otroška folklorna skupina KD Vidovo  Otroška folklorna skupina KD Vidovo

      

       

  

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pev

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012