Send the completed form to: 

slavko.dremelj@gmail.com and tomaz.strus@gmail.com

 

Koledar dogodkov

Ženski pevski zbor  »VIDOVO«  deluje neprekinjeno od leta 1968. V začetku je 11 let zbor deloval pod taktirko Mare Bavdež,  nadaljnjih 11 let je potem zbor vodil Albert Zupanc, nato pa je zbor prevzela mlada zborovodkinja Simona Peček. Nato je zbor nekaj časa vodil Jernej Kralj, potem Valerija Rančigaj, pa Katarina Makor in nato Vanja Erjavec, Rudi Cerc (od l.2001-2012). Od leta 2013 dalje pa zbor vodi zborovodja Urban Tozon.


Ženski pevski zbor KD Vidovo
Septembra 1999 je zbor slovesno praznoval 30. let neprekinjenega delovanja, 29. novembra 2008 pa je praznoval 40. let delovanja. Ob tej priložnosti je zbor  leta 2009 prejel občinsko nagrado Josipa Jurčiča za 40 let neprekinjenega dela.

Zbor od samega začetka sodeluje kot soorganizator Tabora slovenskih pevskih zborov. V začetku je zbor štel kar 26 pevk, saj je pelo vse, mlado in staro. Trenutno zbor šteje 19 pevk. Zbor prepeva slovenske narodne in umetne pesmi, popevke in tuje pesmi.

Zbor vsako leto pripravi celovečerni samostojni koncert,sodeluje na revijah Pevskih zborov, proslavah v občini in kraju ter ob drugih priložnostih. V času delovanja je zbor  nastopal doma in v tujini (Madžarska, Italija, Avstrija, Francija). V Franciji  je zbor skupaj s folklorno skupino VIDOVO gostoval pri Slovenski katoliški misiji v Merlebachu, prvič septembra 1993 in nato še 1999. Zbor se vsako leto udeleži srečanja pevskih zborov Šentvidov Slovenije, sodeloval je v oddaji Koncert iz naših krajev.

 

 

O društvu

Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO.  Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevsk

Preberi več

Sponzorji

      

Vse pravice pridržane © Kulturno društvo Šentvid 2012

Izvedba: