Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Kulturno društvo Vidovo

Spoštovani ljubitelji in prijatelji kulture!

Kar tri sekcije Kulturnega društva VIDOVO so letos praznovale okrogle jubileje svojega delovanja.

 

V ta namen smo člani Kulturnega društva VIDOVO pripravili osrednjo slovesnost z naslovom »Ohcet na Dolenjskem«, ki smo jo izvedli v soboto, 1. oktobra 2022 ob 19.00 uri v Domu kulture v Šentvidu pri Stični.

Na prireditvi so sodelovale vse generacije članov in članic jubilejnih sekcij Kulturnega društva VIDOVO. 

 

 

 

 

Ob teh jubilejnih priložnostih so Folklorna skupina VIDOVO, Gledališka skupina in Folklorna skupina veteranov prejele

zlati kovanec Prijetno domače, na kar smo vsi zelo ponosni.

 

 

 

 

 

Maroltove značke za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske folklorne dejavnost in Linhartove značke za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke dejavnosti je posameznikom podelila predstavnica JSKD-OI Ivančna Gorica ga. Simona Zorko:

 

Folklorna skupina VIDOVO pa je za svoje dolgoletno delovanje in prispevek k ohranjanju dediščine prejela posebno priznanje Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije, členice mednarodne folklorne organizacije CIOFF, ki jo je podelila predsednica mag. Janja Ravnikar.

   

 

Dvorana Doma kulture v Šentvidu pri Stični že dolgo ni bila tako polna – odziv je bil tako s strani nastopajočih kot obiskovalcev neverjeten. Smeh, veselje, spomini na lastno, hčerkino ali sinovo poroko, solze sreče so zapolnili oder in dvorano.

 

Člani Kulturnega društva VIDOVO smo vsem obiskovalcem neizmerno hvaležni za prispevek in obisk ter se nadejamo še nadaljnjega sodelovanja pri razvijanju in ohranjanju kulturne dediščine. 

 

Več slik si lahko ogledate v zavihku GALERIJA_SPLOŠNO.

Avtorica fotografij: Neža Zoe Perklič