Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Kulturno društvo Vidovo

Že stare anekdote pripovedujejo, da je smeh pol zdravja. Ko se nasmejimo iskreno, iz srca, postanemo za trenutek srečni in zadovoljni.

V soboto 25. februarja in v nedeljo 26. februarja 2023 je potekala uprizoritev nove igre, pod režisersko taktirko Anice Čuček. Člani Gledališke skupine Kulturnega društva Vidovo so se tokrat predstavili s komedijo Jovana Sterije Popovića »JAZ SEM PA TAKO FINA«. Komični zapleti, v katerih se je fina gospa Angela (igralka: Alina Cunk Perklič) znašla zaradi svoje neobvladljive želje po naduti petičnosti, so se izražali v smešni nerodnosti. Zdrave medosebne odnose je obrnila na glavo, pri čemer ji je odlično pomagala nobel gospa Sara (igralka: Marija Zaman). Svojo hči je zavoljo noblese preimenovala v Evichen (igralka: Marija Struna). Vprašanje noblese pa je bilo izpostavljeno tudi pri izbiri hčerkinega zaročenca, ali filozof Cvetomir Ružičič (igralec: Josip Pintar) ali preprostež Vasko (igralec: Franjo Čuček). Preobrazba pa se je hote ali nehote dotaknila še brata Mita (igralec: Jože Drobež), služabnika Jova (Igralec: Uroš Kastrevc) in služkinje Anice (igralka: Marina Berdajs).

K uspehu predstav je pripomogla izredna tehnična ekipa: Marija Struna in Goca Markan kot prišepetovalki, Boštjan Perklič za avdio-svetlobno in grafično podporo ter Neža Zoe Perklič za dokumentiranje predstav.

 

Obiskovalci obeh predstav so zapolnili skoraj vse razpoložljive sedeže tako v dvorani kot na balkonu. Premiero si je ogledal tudi župan Dušan Strnad s soprogo. Bučen aplavz na koncu obeh predstav je pomenil le eno – zadovoljni gledalci, ki so z nasmehom na obrazu po končani predstavi zapuščali dvorano.

Zadovoljstvo in širok nasmeh sta napolnila dvorano tudi ob pogledu na zanimivosti dolenjske gastronomije, ki jih je Zavod Dobrote Dolenjske pripravil po sobotni premieri.

 

Več slik si lahko ogledate v Galeriji, zavihek Gledališče.