Pevsko društvo je bilo ustanovljeno 1.4.1983, 14.6.2004 pa se je preimenovalo v Kulturno društvo VIDOVO. Pred registracijo društva sta že delovala moški in ženski pevski...
Preberi več

Kulturno društvo Vidovo

Gledališče Vidovo se je s komedijo »Jaz sem pa tako fina« udeležilo 20. Festivala komedije v Pekrah. Na Festivalu komedije Pekre, ki se tradicionalno izvaja vsako leto v marcu, so sodelovale izključno amaterske/ljubiteljske dramske skupine. Cilj festivala je predstavitev ljubiteljske gledališke kulture širši javnosti in jim ponuditi nove oblike udejstvovanja. Osem predstav za festival izbere posebna strokovna komisija, ki tekom izvedbe predstave tudi ocenjuje. Strokovna komisija izbere najboljšo komedijantko in komedijanta ter najboljšo režijo in predstavo.

Ob uprizoritvi naše komedije sta zadovoljstvo in širok nasmeh napolnila dvorano.

Še najbolj veseli in ponosni pa smo bili ob novici, da je naša režiserka gospa Anica Čuček prejela nagrado za najboljšo režijo med vsemi predstavami. Strokovna komisija je svoj izbor utemeljila z besedami, da je »Anica Čuček besedilo Jovana Sterije Popovića uspešno prenesla na slovenski oder in pričarala zabavno podobo ovdovele malomeščanske gospodinje z neobvladljivo željo po gosposkosti«. V nadaljevanju je pohvalila še celostno podobo izvedbe in zapisala, da je »na odprti sceni dogajanje skrbno nadzorovano, živahno in tekoče ter da minimalistična scena in primerni kostumi omogočajo razvijanje kompleksnosti likov«. Kot piko na i h komičnosti je strokovna komisija prepoznala v sproščenosti igralcev ter uporabi »jezikovnih izrazov in popačenk iz nemščine, francoščine, »amerikanščine« in srbščine«. Svojo utemeljitev je strokovna komisija zaključila s čestitkami režiserki za »celovito povezovanje vseh elementov uprizoritve«.